Üzent az mlsz… Nem akar szurkolókat

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 500 ezer forintos pénzbüntetéssel és szektorbezárással sújtotta a Diósgyőrt, amiért szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak az Újpest elleni bajnokin, valamint az ellenfelet és a játékvezetőt szidalmazták. A vendég fővárosiaknak valamint a Budapest Honvédnak hasonló okokból 400 ezret kell fizetnie.

Mint ismert, a diósgyőri szurkolók látványos koreográfiát mutattak be a hétvégi bajnokin, amelyet Elek Ákos is úgy kommentált Instagram-oldalán, hogy „ez a foci”. A Kulcsár Katalint szidalmazó rigmusokra viszont biztosan nem lehetnek büszkék, a klub közleményben ítélte el a cselekedetet.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

„A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. Az MLSZ egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg” – áll a szövetség indoklásában.

FEGYELMI HATÁROZATOK

NB I

Tóth Bence (Mezőkövesd) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el.

A FEB az Újpestet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik vezetőjének, valamint a játékvezetőnek a szidalmazása), továbbá szurkolóinak rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Pölöskei Péter (Nyíregyháza), mert amikor a labda nem volt játékban hátba rúgta ellenfelét három soron következő felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

nemzetisport

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

BOHÓZATNAK IS ELMENT VOLNA KUBATOVÉK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Egy héten át törte a fejét a Fradi