MLSZ: A játékvezetőről a klubok nem dönthetnek.

Az MLSZ reagált Orosz Pál bejelentésére…

Mint ismert, Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója tegnap bejelentette, hogy levelet ír az MLSZ-nek és kéri a szövetséget, hogy Kassai Viktor az elkövetkező időszakban ne vezessen mérkőzést a Ferencvárosnak. A Fradi vezére szerint a korábban a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott Kassai a Vasas elleni bajnokin ítéleteivel a zöld-fehéreket sújtotta.

Honlapunk úgy tudja, évekkel ezelőtt a klubok úgymond leiratkozhattak egy-egy játékvezetőről, de több forrásunk is megerősítette, hogy egy ideje erre már nincs lehetőség, vagyis az MLSZ dönti el, melyik játékvezetőjét hova küldi.

Ezt támasztja alá Solymosi Péter, NB I-es játékvezető is egy korábbi nyilatkozatában.  – Az adott megyében élő játékvezető nem vezethet az ott székelő csapatnak: én amióta Debrecenben lakom, nem vezetek a Lokinak, sőt a közvetlen riválisainak sem. Esetleg ha valakinek gondja akadt egy stadionban, akkor egy ideig oda sem küldi a Játékvezetői Bizottság. A „leiratkozás” egyébként már megszűnt, nincs olyan, hogy a klubok kérhetik, melyik bíró ne vezessen nekik. Mindig hétfőn dől el, ki melyik mérkőzést vezetheti a hétvégén.

Ezzel együtt elképzelhető, hogy a bíróküldésnél egy időre figyelembe veszik azt, hogy ne a klub által “problémásnak” vélt játékvezetőt küldjék a meccsekre, de a hivatalos leiratkozás “intézménye” a jelek szerint nem létezik a szövetségnél.

FRISS! Cikkünk megjelenése után az MLSZ is reagált az ügyre. Íme, a szövetség álláspontja:
– A Magyar Labdarúgó Szövetség sportszerűtlennek tart minden olyan felvetést, amely a játékvezető-küldés befolyásolására irányul. A nemzetközi előírások szerint a kluboknak, illetve a válogatottaknak semmilyen szerepük nem lehet a játékvezetők kiválasztásában. Az egyenlő versenyfeltételek biztosításának egyik fontos garanciája éppen az, hogy a játékvezetők küldéséről nem az érintett csapatok döntenek.

Fradimob.hu

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

88 huligánt tiltottak ki a Dortmundnál

Nyolcvannyolc dortmundi futballhuligánt kitiltott a stadionokból a Német