Manchesteri merénylet: az UEFA reagált, nem halasztja el az El-döntőt

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közleményben jelezte, a szerdai Európa-liga-döntőt – legjobb tudomása szerint – nem fenyegeti terrortámadás veszélye.

Hétfő este bomba robbant Manchesterben Ariana Grande koncertjén. A hatóságok által terrortámadásnak nyilvánított eset során 22 ember életét vesztette, s mintegy hatvanan megsérültek.

Az UEFA közleményében kinyilvánította részvétét az elhunytak családjainak. Hozzátette, nincs arra utaló jel, hogy a május 24-i, szerdai El-döntőt terrorveszély fenyegetné. Az UEFA régóta együttműködik a svéd hatóságokkal, az áprilisi stockholmi merényletek miatt fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el. A szigorú ellenőrzések miatt az UEFA arra kéri a mérkőzésre kilátogató szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a helyszínre.

Szerdán Stockholmban az El-döntőben az Ajax és a Manchester United vív meg egymással 20.45 órától. A két klub egyaránt megemlékezett a hétfői merénylet áldozatairól.

„A gondolataink az áldozatokkal vannak, és a szeretteikkel. Amszterdamból szeretettel Manchesterbe” – írták az Ajaxnál.

„Mélységesen sokkolt minket a Manchester Arenában történt tegnapi szörnyű eset. Gondolataink és imáink az érintettekkel vannak” – írták a manchesteriek.

NSO

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

Lazio: így búcsúztatták a szurkolók az ősellenség Tottit

A Lazio szurkolói különleges transzparenst jelentettek meg csapatuk