Eljárás indul a magyar szövetség ellen a keddi Eb-meccs miatt

Fotó: Réti Zsolt

Az UEFA jelentése alapján eljárás indul a magyar szövetséggel szemben az Eb-n – közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

A magyar szurkolók többsége “az Európa-bajnokság magas mércéjével mérve is” kiemelkedően jó hangulatot teremtett Bordeaux-ban, de az MLSZ-szel szemben eljárás indul “egyes incidensek miatt” – közölte a szövetség.

A hvg.hu kérdésére később az MLSZ részleteket is elárult: az UEFA pirotechnikai eszközök miatt indít vizsgálatot, illetve egy másik, kisebb súlyú ügyben is vizsgálódnak, amely arról szól, a magyar drukkerek elállták-e a menekülőutakat a stadionban.

Ez utóbbiért vélhetően legfeljebb figyelmeztetést kaphat az MLSZ, a pirotechnikával kapcsolatban viszont leginkább pénzbírságra lehet számítani, ha elmarasztalják a magyar szövetséget.

Az UEFA már több nemzeti szövetség ellen is eljárást indított az első csoportmérkezőéseket követően. A török, horvát és albán szövetség ellen azért, mert a szurkolók tűzijátékot használtak a mérkőzések alatt, tárgyakat dobáltak be vagy éppen be is mentek a pályára.

A legsúlyosabb büntetést Oroszország kapta a szurkolói rendbontások, pirotechnika használata és rasszista megnyilvánulások miatt. Az orosz szövetségnek 150 ezer eurós bírságot kell fizetnie, a válogatottját pedig felfüggesztett kizárással büntették, ami akkor lép életbe, ha stadionon belül még egyszer hasonló esetek történnek.

A nemzeti szövetségeket egyébként csak akkor szankcionálhatja az UEFA, ha a stadionban történik valami szabályellenes. Magyar szurkolók rendbontásairól már érkeztek hírek, de ezek a stadionon kívül történtek.

Egy helyi francia lap, a Sud-Ouest szerdán azt írta, hogy a keddi meccs kezdete előtt őrizetbe vettek egy 27 éves budapesti férfit a bordeaux-i stadion bejáratánál, mert egy boxer és egy símaszk is volt nála.

A lap szerint a férfi már túljutott a biztonsági vizsgálatokon és a motozáson is, de a hatóságok már korábban kiszúrták, amikor az ultrák a stadionhoz vonultak.

Tegnap is szóltak hírek őrizetbe vett magyarokról, de később a francia rendőrség közölte, hogy ezekben az ügyekben mégsem magyarokról volt szó.

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

88 huligánt tiltottak ki a Dortmundnál

Nyolcvannyolc dortmundi futballhuligánt kitiltott a stadionokból a Német