Bárki vásárolhat még jegyet az Eb-re! – szekusokat is küldene az MLSZ?

Az utóbbi hetekben számos kérdés vetődött fel a nyári labdarúgó Európa-bajnokság jegyértékesítésével, annak harmadik fordulójával, illetve egyéb, a szurkolókat érintő gyakorlati kérdésekkel kapcsolatban. Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő válaszolt.

Mint ismeretes, a jegyigénylés második köre, amikor a szurkolók a magyar válogatott csoportmeccseire pályázhattak az UEFA jegyigénylő rendszerén keresztül, már lezárult. A harmadik kör márciusban kezdődik, de erről eddig kevés információt adott közre az európai szövetség.

– Jelenlegi tudomásunk szerint bárki bármelyik országból vásárolhat még jegyet a harmadik körben. Függetlenül az előző körtől. A harmadik kör pontos időpontjáról még nem kaptunk tájékoztatást, és a pontos menetét is az UEFA határozza majd meg. Az UEFA velünk sem osztotta még meg minden jegyértékesítési tervét, így a fentiek a jelen pillanatban rendelkezésre álló információink, további információk, részletek folyamatosan derülhetnek még ki. A harmadik körben megvásárolható jegyek száma és a pontos kínálat attól függ majd, hogy azok a drukkerek, akik a legelső körben vakon vásárolták meg a belépőiket, hány jegyet kínálnak fel eladásra. Erre ugyanis nekik lesz lehetőségük. A második körben jegyet vásárlók el nem adhatnak, de újabb belépőket ők is válthatnak. A harmadik körben a jegyértékesítés kizárólag „érkezési sorrendben” vásárlásos alapon működik majd, tehát nem sorsolással, mint az előző körben – válaszolta megkeresésünkre Sipos Jenő.

20141105magyar-szurkolok-bukarestben

– Mitől függ, hogy a harmadik körben hány jegy jut a magyar szurkolóknak, lehet-e tudni, hogy a három csoportmeccsen összesen maximum hány belépő juthat a mieinknek?
– Nem. A magyar szövetségnek nincsenek ilyen adatai, és az UEFA sem közölte ilyen részletességgel a számokat.

Mikor és hol kell jelezni, hogy egy adott jegyvásárló kiknek a nevében foglalt még jegyet, mikor és hol kell megadni ezeknek a jegytulajdonosoknak az adatait?
– Amennyiben az UEFA ezt kérni fogja, úgy erről még a jegyek postázása előtt tájékoztatni fogja a jegytulajdonosokat.

Ha nem kéri ki az UEFA a társjegytulajdonosok adatait, akkor nem félő, hogy ez visszaélésekre, a jegyek feketepiacon történő eladására ad lehetőséget?
Fontos hangsúlyozni, hogy a vendégeiért – vagyis azokért a jegyekért, amelyeket nem saját részre igényelt – mindenki saját maga felel. Az igénylőnek mindenképpen meg kell jelennie a helyszínen, és a kísérővel együtt kell belépnie. A helyszínen pedig legális módon már nem lehet jegyet vásárolni. Ugyanakkor az is fontos, hogy az UEFA bármikor változtathat az érvényben lévő szabályozáson, ha ennek szükségét látja.

Mikor kezdődhet a jegyek kiküldése a szurkolók részére? Csak a harmadik kör után?
A jegyek postázása egységesen május közepén kezdődik, és a hónap végéig tart. A postázás megkezdéséről az UEFA tájékoztatja majd a jegytulajdonosokat.

A szurkolói zóna kijelölése hogyan működik majd az Eb-helyszíneken, ki és milyen feltétellel léphet be a zónákba?
– A szurkolói zónák kijelölése, s annak szabályozása, hogy oda kik léphetnek be, a helyi hatóságok és az UEFA munkatársainak feladata lesz.

A szurkolók utazásának szervezésében vállal-e szerepet az MLSZ?
– Nincs ilyen terv.

– A magyar szurkolókat segítik-e majd a helyszínen magyar rendezők, biztonsági szolgálat? Hány fővel, és hogyan történik a kiválasztásuk, felkészítésük? Várnak-e esetleg önkénteseket?

– Ezekben a kérdésekben még folynak egyeztetések. Önkéntesek jelentkezését az európai szövetség várja. Az már köztudomású, hogy az Eb-helyszíneken konzuli szolgálat lesz a drukkerek segítségére.

———————————————————× ————————————————————

♦ A JEGYÁRUSÍTÁS MENETE

• 1. jegyárusítási szakasz. 2015. június 10. és július 10. között egymillió belépő talált gazdára. Az UEFA véletlenszerűen sorsolta ki, mely szurkolók kaptak jegyet.

• A 2. jegyárusítási szakasz a sorsolás után, december 14-én indult, és egy hónapig, január 18-ig tartott. Ebben a szakaszban lehetett belépőt igényelni egy meghatározott válogatott mérkőzéseire.

3. jegyárusítási szakasz – jegyek újraértékesítése. 2016. márciusa és áprilisa folyamán az UEFA újraértékesíti a nem kihasznált, illetve „lemondott” (eladásra kínált) jegyeket az eredeti jegyáron. Csak azok kínálhatják fel eladásra a jegyeiket, akik a legeslső, nyári szakaszban váltották meg a belépőiket.

• 4. jegyértékesítési szakasz – jegyek postázása. Az UEFA 2016 májusában juttatja el a jegyeket a vásárlóknak futárszolgálattal.


♦ MENNYIBE KERÜLNEK A JEGYEK?

Minden mérkőzésre négy jegykategória lesz.
Nyitómérkőzés:
75 euró (4. kategória), 195 (3.), 395 (2.), 595 (1.)
Csoportkör és nyolcaddöntő: 25 euró (4. kategória), 55 (3.), 105 (2.), 145 (1.)
Negyeddöntő: 45 euró (4. kategória), 85 (3.), 135 (2.), 195 (1.)
Elődöntő: 65 euró (4. kategória), 165 (3.), 295 (2.), 495 (1.)
Döntő: 85 euró (4. kategória), 295 (3.), 595 (2.), 895 (1.)

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

41 ezer néző – ilyen volt a belgrádi derbi hangulata

Szombaton a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a