Az ír szurkolókat kitüntetik, mert meghódították az Eb-t

Az ír futballválogatott szurkolói annyira szimpatikusak voltak Párizs polgármesterének az Európa-bajnokság alatt, hogy hamarosan megkapják a város érdemérmét a sportszerűségükért és azért, mert a két párizsi meccsükön szenzációs hangulatot csináltak a stadionban meg stadionon kívül.

A Grand Vermeil a legmagasabb szintű kitüntetés, amit Párizs adhat, bár azt még nem tudni, hogy mikor kapják meg a szurkolók, de Anne Hidalgo polgármester már felvette a kapcsolatot Michael D. Higgins ír elnökkel, hogy egyeztessenek az ügyben.

De mivel érdemelték ki az az írek, akik már a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon is megvettek mindenkit, amikor 4-0-val kiütött csapatuknak énekeltek?

1. Behorpadt az autó teteje? Nem baj, majd az írek megjavítják

Az olaszok elleni csoportmeccs előtt a nagy őrjöngésben valamelyikük felmászott egy autó tetejére Lille-ben, de az autó nem bírta a kiképzést, és behorpadt a teteje. A többiek gyorsan odaszaladtak, és próbáltak pénzt begyömöszölni a kocsiba, hogy fedezzék a kárt, de végül sikerült addig kalapálni a tetőt, hogy kijavították a horpadást, ez még nagyobb extázist okozott.

 

2. Altatódalt énekeltek a metrón

A bordeaux-i metróban vették fel a videót: az írek egy csoportja egy kisgyerekes pár köré gyűlt, és a többi utast csöndre utasítva énekeltek altatódalt a kisbabának.

3. Amikor több száz részeg ír szerenádozik

Az egész azzal kezdődött, hogy kiszúrtak egy francia rendőrnőt Bordeaux-ban, ahol a belgák elleni 3-0-s vereség után is mindenki tombolt, pont úgy, mint itthon a Nagykörúton, amikor a magyar válogatott a nyolcaddöntőben kikapott. Körbevették a nőt, énekeltek neki, nem volt semmi erőszakoskodás, de a kollégái jobbnak látták inkább kimenekíteni.

Ugyanilyen szerenádot kapott a belgák elleni vereség után egy francia nő, ő azt nyilatkozta később, hogy ez volt élete egyik legcsodálatosabb élménye.

4. Egy rendőrből csináltak vezérszurkolót

Sikerült megénekeltetni is a francia rendőrséget, amikor egy alagútban csinálta a bulit pár száz ír, majd az egyik rendőr egy rigmus dallamára kéri meg őket, hogy lassan menjenek majd szépen haza. Nyilván nem mentek, de ettől még barátságosak voltak a rendőrökkel, éltették őket. Magyar szurkolók is haverkodtak amúgy a marseille-i rendőrökkel.

5.  Tévés bejelentkezés ír szurkolók közül?

A magyar M4 riportere, Mohay Bence próbált élőben bejelentkezni a 1-1-re végződő svéd–ír után Párizsból, de nem sok esélye volt, miután az írek körbevették és elrabolták. Nem csak ő járt így a torna alatt.

Persze nem csak az írek szurkoltak hatalmasat az Európa-bajnokságon. Az angol, amerikai és francia lapok is írtak arról, hogy mennyire látványos volt a magyar szurkolók vonulása Marseille-ben, ahova több tízezren érkeztek Dzsudzsákéknak szurkolni. A stadionhoz menet még egy esküvői menetnek is sorfalat álltak a drukkerek.

De az izlandi szurkolók és a válogatott közös ünneplése is emlékezetes volt, miután a nyolcaddöntőben kiejtették az angolokat. És akkor ott voltak még az északírek is, akik egy olyan támadót éltettek az egész Eb alatt, aki egy percet sem játszott a tornán.
Index

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

41 ezer néző – ilyen volt a belgrádi derbi hangulata

Szombaton a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a