Arcpiritó sztori Lengyelországban

Rengeteg zászlót hagyunk el külföldön…

Vasárnap a II. ligában (harmadosztályban) Raków CzęstochowaGKS Bełchatów mérkőzést játszottak. A 3.000 néző előtt rendezett találkozón egygólos vendéggyőzelem született. A nem is olyan rég még az élvonalban küzdő GKS-t közel 400 szurkoló kísérte el.

Mint az sokak számára közismert, a Raków szurkolói jó barátságot ápolnak a Videoton ultráival, míg a belchatówiak a diósgyőriekkel vannak évek óta kiváló viszonyban. Utóbbiak 14 fővel utaztak el a mérkőzésre, de a túra nem egészen úgy sült el, ahogy szerették volna.

Pedig milyen gyönyörűen indult: a meccs elején a vendégszektor magyar és lengyel színekbe öltözött, a koreográfián a GKS és a DVTK felirat hirdette a két tábor barátságát, ráadásul ehhez jött még több száz lengyel-magyar címeres egyensál is. Nagyon szép volt, le a kalappal a belchatówiak előtt.

A meccs után azonban a Raków fiatal huligánjai egy villámgyors akció keretében megszerezték a diósgyőriek egyik zászlóját, ráadásul pont egy nemzeti színű, Diósgyőr feliratút. Persze ilyenkor az áldozat tolvajlást kiált, meg hogy cigány / román munka volt (lásd: internetes kommentek diósgyőri részről), de azért egyet szögezzünk már le: nem elvenni román munka egy zászlót, hanem elhagyni. Aki ezt a zászlót elhagyta / elől hagyta / nem figyelt rá / nem tudott rá vigyázni, annak valószínűleg nem valók a lengyel turnék. Teljesen mindegy hogy vették el – elvették. És az is teljesen mindegy hogy hagyta el az illető – elhagyta. Ez akkora szégyen, melyet nem csak magukra hoztak a miskolciak, hanem a barátaikra is; arról meg nem is beszélve, hogy a magyar szurkolói társadalom állapotáról, felkészültségéről is kiállítottak egy szegénységi bizonyítványt.

Ráadásul ha igaz, amit a hazai szurkolók állítanak közleményükben, hogy a diósgyőriek a villámgyors akció után a rendőröknél reklamáltak, akkor az külön minősíthetetlen…

(“Inna jednak sprawa, że kumple GKS-u zaraz szukali pomocy u służb mundurowych. Na szczęście w tej materii przypału udało się uniknąć.” azaz “Mellékesen a GKS barátai az egyenruhások segítségét kérték, de szerencsére senki nem került a rendőrség kezére.” – írják a Raków szurkolók.)

De ne legyünk egyoldalúak, említsük meg a képen pózoló két lengyel jómadarat is, akik képesek voltak a magyar nemzeti zászlót fejjel lefelé kilógatni. Bár a hírek szerint nem arattak vele egyöntetű sikert a sajátjaik körében sem, de ez ugyanúgy a legalja, mint a diósgyőriek blamázsa. Sajnos azt sikerült elérniük, hogy Magyarországon a jövőben mindenki úgy fog gondolni a Raków szurkolóira, hogy ők pózoltak megfordított magyar zászlóval. A korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy a képet azóta már törölték és a hírek szerint (Donát/RBD) vissza is fogják juttatni a zászlót a gazdájának, de a kép és a sztori már bejárta a szurkolói fórumokat.

Úgyhogy sajnos ezen a sztorin most mindkét fél rajta vesztett, de legyen már végre tanulság minden magyar szurkoló számára, hogy ha kiszabadul külföldre, akkor figyeljen már oda a magával vitt zászlójára… Az egy dolog, hogy itthon nem kell vigyázni a drapikra, mert úgyse veszi el senki, de aki útnak indul külföldre (különösen a huliganizmus fellegvárába, hogy a Balkánról már ne is beszéljünk…), az ugyan figyeljen már oda…

Baromi gáz, hogy szinte minden évben magyar szurkolók (ultrák!!) drapikat buknak külföldön. Újpestiek Bukarestben, kispestiek Újvidéken, hoki-drukker fradisták Romániában… Aminek kiváltó oka a figyelmetlenség, az otthonról hozott fogalmatlanság és elővigyázatlanság, az adott hely nem ismerete és valljuk be… több esetben az alkohol.

Gyönyörű és példamutató dolog ez a lengyel-magyar szurkolói barátság, szenzációs dolog, hogy minden magyar tábornak van lengyel barátja, de ha ilyen amatőr módon járnak ki a magyarok Lengyelországba, akkor megette a fene az egészet…

Ekstraklasa.hu

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

Újabb fantasztikus felvételek Dunaszerdahelyről és Sepsiszentgyörgyről

Ezekért a pillanatokért éri meg stadionokat építeni.