A DAC több (volt) mint egy klub – Ezért kellett távoznia László Csabának

A Körkép.sk az elmúlt nyolc hónapban testközelből kísérte végig László Csaba tevékenységét a DAC-nál. Ott voltak a sajtópáholyban, a pálya szélén, a lelátókon, az ultrák között, csakúgy a DAC arénában, mint az idegenbeli meccseken. Beszéltek a mesterrel, a csapat tulajdonosával, a szurkolókkal, politikusokkal. Fociszurkolóként számukra is óriási csalódást jelentett, ahogyan ez a csodálatos történet véget ért.

A Körkép.sk most megpróbálja rekonstruálni az elmúlt hetek, hónapok eseményeit, hogy magyarázatot adjunk arra, miért kellett távoznia a szeretett edzőnek.

Király Zsolt írása.

A DAC több mint klub

„A DAC több mint klub. A DAC egy életérzés. A DAC a miénk! A DAC része a szlovákiai magyarok értékrendszerének. A DAC egy intézmény: és az emberek így is viszonyulnak hozzá. Ha egy idegen tulajdonos venné át a klubot, ő ezt talán nem is értené. Itt mind a siker, mind a sikertelenség érzelmekkel túlfűtött aktus: s ezt tudni kell kezelni”

nyilatkozta Világi Oszkár a Körképnek tavaly decemberben, amikor a DAC-ot körülvevő miliőről, lokálpatriotizmus fontosságáról, a magyarság ápolásával kapcsolatos elvárásokról kérdeztük.

A DAC tulajdonosa a vezetőedzővel kapcsolatban is egyértelmű megállapítást tett:

„László Csaba érkezése óta erősebb a professzionalizmus a csapatban. Ez a filozófia már kezdetektől megfogalmazódott bennünk. Csabával ezt hosszasan végigbeszéltük, mielőtt aláírtuk a szerződést.  Ezt a filozófiát követjük“

– hangzott el Világitól a Körképnek adott interjúban alig hat hónapja.

Azóta a csapat 16 meccses veretlenségi és 5 meccses győzelmi sorozatot produkált, az utolsó előtti helyről indulva az európai kupaporondért küzdhetett. A DAC Arénában pedig Kárpát-medencei szinten egyedülálló futballhangulat alakult ki, melynek csodájára járt a 15 milliós magyarság.

 

Enne ellenére június 8-án kora este mindenki számára egyértelművé vált, hogy László Csabának mennie kell.

Korkep.sk

Facebook hozzászólások

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ezt olvastad?

Válasz a Hont nevű csúszómászónak

Sajnos léteznek még ilyenek…